Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Ταινίες-from Russia with love!

ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ-ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ
-
Δραματική σειρά 8 ωριαίων επεισοδίων.Το κλασικό έργο του Κοτινένκο βασίζεται στην ασυνήθιστη ζωή του μυστηριώδους και τραγικού Ρώσου συγγραφέα Ντοστογιέφσκι, μια μελέτη στην αντίθεση!
trailer

Ο ΙΕΡΕΑΣ-
Ο Ιερέας (ρωσική ταινία ΠΟΠ – 2008). Αληθινή ιστορία. Είμαστε στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κάπου στη Ρωσία. Ο πάτερ Αλέξανδρος κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τους συμπατριώτες του και ν`ανακουφίσει τις πληγές τους. Επιβιώνει ισορροπώντας ανάμεσα στον κίνδυνο να εκτελέστεί από τους Γερμανούς ή να εκτελεστεί από τους Ρώσους, θεωρούμενος συνεργάτης των Γερμανών.
ολόκληρη εδώ

XΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ
Απο σχόλιο στο youtube:Απονεκρωμένοι άνθρωποι αναζητούν στην κατανάλωση σωμάτων και πραγμάτων την πλήρωση του απέραντου κενού που οι ίδιοι επέλεξαν για ζωή, χρεώνοντας για αυτό τους διπλανούς τους..
trailer εδώ


Η ΘΥΣΙΑ
-
Τελικά, ο Αλεξάντερ δεν είναι παρά ο ίδιος ο Ταρκόφσκι που σε μια έκρηξη μεγαλοσύνης απευθύνει μια ύστατη έκκληση για επιστροφή στην αθωότητα. Κλείνοντας ολόκληρο το σύμπαν μέσα σε ένα σπίτι στη μέση του πουθενά και τοποθετώντας την απειλή της πηρυνικής καταστροφής στα θεμέλια μιας δυσλειτουργικής οικογένειας, ο Ταρκόφσκι κινηματογραφεί στην πραγματικότητα την ανθρώπινη αδυναμία απέναντι στο χρόνο που περνάει, την ήττα των χαμένων ευκαιριών και τον τρόμο της αλλαγής...(Από εδώ)
ολόκληρη εδώ

ΤΟ ΘΑΥΜΑ
-Το Θαύμα - Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά που συνέβησαν στη Σαμάρα το 1956. Στη διάρκεια των διακοπών, μια κοπέλα παίρνει από τον τοίχο την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου και αρχίζει να χορεύει μαζί της, αλλά ξαφνικά παγώνει στη θέση της. Η κατάστασή της θα κρατήσει πολλούς μήνες. Οι κάτοικοι της μικρής πόλης είναι τρομοκρατημένοι από αυτό το εξαιρετικό γεγονός, το οποίο εξελίσσεται σε ένα θαύμα.
ολόκληρη εδώ

ΤΟ ΝΗΣΙ-
Πρόκειται για μια περιπέτεια, που αφηγείται την ιστορία του π. Ανατόλιου, ενός παράξενου μοναχού σ' ένα νησί του ρωσικού βορρά. Ο μοναχός εκείνος, παλεύοντας με προσωπικά πάθη, έζησε ως "διά Χριστόν σαλός", δηλαδή παρίστανε τον τρελό κρύβοντας από τους άλλους ότι είχε γίνει πλέον ένας άγιος. Μόνο τα παιδιά και οι ταπεινοί αντιλαμβάνονταν τι κρυβόταν μέσα στην ψυχή του.
ολόκληρη εδώ

ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ
-Η ταινία διαδραματίζει την επιστροφή στην πίστη και στην εξιλέωση ενός σοβιετικού πράκτορα που ήταν γιος ιερέα, στην προπολεμική σοβιετική ένωση, με την επίσκεψη του σε Ορθόδοξο Μοναστήρι με φυγάδες Ρώσους Μοναχούς στη γειτονική Φινλανδία, για την εκτέλεση μυστικής αποστολής…
ολόκληρη εδώ

DURAK
Δες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου