Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Μικρά σινιάλα



Aπό το κανάλι των active member :

''Η σειρά "Μικρά σινιάλα" είναι μια καθαρά υποκειμενική μου ανάγκη σ' αυτές τις μέρες του εγκλεισμού και των απαγορεύσεων να κουβεντιάσω με κάποιους που αγαπώ, εκτιμώ και σέβομαι. Αυτό και μόνο...Αφήνουμε την αντικειμενικότητα και την "αλήθεια" στους επαγγελματίες της ενημέρωσης.'' (bd foxmoor)


βίγλα ή φρυκτωρία

Ο Mιχάλης Μυτακίδης (bd foxmoor) μοιράζεται μαζί μας αυτή την λησμονημένη ανάγκη που όλοι έχουμε , ανάβοντας με τη σειρά του -όπως στα νησιά οι παλιοί βιγλάτορες- σινιάλο, βλέποντας τα πειρατικά καράβια του ολοκληρωτισμού ολοένα να ζυγώνουν.


Στη συζήτησή του με τον Πάνο 'Πενταρίτσα' , απλά και λαϊκά, μοιράζονται αγωνίες, αναφέρονται στην 'μετακαπιταλιστική' εποχή και στην 4η βιομηχανική επανάσταση, στη κρίση των σχέσεων, στον άνθρωπο όχι ως άτομο αλλά ως πρόσωπο και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει..
Επίσης γίνονται αναφορές στα 'τσελιγκάτα' και τον πατροπαράδοτο κοινοτισμό.

Συμμεριζόμαστε τις αγωνίες.Η 'επιστημονική πραγματικότητα' (για να θυμηθούμε κι άλλους σύγχρονους 'ραψωδούς')είναι εδώ και ευχόμαστε όλο αυτό που μας βρήκε μήπως βγάλει λιγάκι τις παρωπίδες που ο καθένας μας έχει και συναντηθούμε, μήπως φανερώσει κοινούς τρόπους, αλήθειες κοινές και μας κάνει να τις συν-ζητάμε, χωρίς προκαταλήψεις, ανακαλύπτοντας τες..
Η παράδοσή μας θεωρούμε, έχει να μας διδάξει τέτοιους τρόπους,
αρκεί να έχουμε τη διάθεση έστω να την ψηλαφήσουμε...


Κλείνουμε με μερικούς στίχους,
 από το τραγούδι των active member: 18.00

''Έτσι για τη ρουτίνα κάθε απόγευμα στις έξι στου θανάτου συνεπής κι εγώ την ακολουθία θα βγαίνω μ’ ό,τι στοιχεία θα ‘χω κατά λέξη, και το καλύτερο, εν αμισθία. Θα ξεκινάω πρώτα με τα νέα κρούσματα πείνας και πόσα απ’ τα παλιά χαθήκανε ως τώρα, μετά μ’ όσους παραμένουν σε συνθήκες καραντίνας κι όσους ψυχολογικά πήραν την κατηφόρα. Θα απαριθμώ τα νέα κρούσματα ανεργίας κι όσους νοσηλεύονται προσωρινά με επιδόματα. Θα συνεχίζω με τα κρούσματα απροθυμίας κι όσους μιλάνε ακόμα για δικαιώματα. Θ’ ακολουθεί η λίστα με τις αυτοκτονίες κι όλα τα κρούσματα τα ορφανά της κοινωνίας. Πόσοι προστέθηκαν τσιπαρισμένοι παρίες και πόσοι πήγαν άκλαφτοι και άνευ συνοδείας. Δεν είμαι σίγουρος αν θα ‘χει τηλεθέαση Όταν καλοκαιριάζει, ο Έλληνας έχει να διαλέξει. Ο ιός θα πάψει να ‘χει πέραση, μα εγώ θα ‘μαι εκεί όπως συνηθίσαμε στις 18:00.''



Ας ανάψουμε και μεις τη φρυκτωρία μας λοιπόν
ευχόμενοι..
'..Βλέπε ουν ψυχή μου, μη τω ύπνω κατενεχθής..'

Xριστός Ανέστη!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου